Híreink

Fogyasztóvédelmi Szakmai Fórum

2015.03.24. 14:28:00

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) és az ÁFEOSZ-COOP Szövetség együttműködése keretében 2015. március 18-án az NFH székházában az NFH munkatársai a COOP Csoport mintegy 60 vezetője, szakértője részére a fogyasztóvédelem témáiban előadást és konzultációt tartottak.

A szakmai fórumot Dr. Ádám Gabriella Katalin főigazgató helyettes nyitotta meg. Az ÁFEOSZ-COOP Szövetség részéről dr. Üveges László vett részt a fórumon.

 

Ezt követően Barkóczi Dalma, az NFH stratégiai kabinetjének kommunikációs referense ismertette az NFH szervezetrendszerét, azokat az akciókat, amelyekkel a fogyasztókat segítik a fogyasztói tudatosság növelésében. Bemutatta az NFH honlapján található különböző témákat, amelyek révén a kereskedelmi vállalkozások, így a COOP Csoport vállalkozásai is tájékozódni tudnak fogyasztóvédelmi témákban, kérdéseiket feltehetik az NFH munkatársai részére. Dr. Ütő Kristóf Benjámin, az NFH jogi előadója áttekintést adott a fogyasztóvédelem szabályozásának kiemelt témaköreiről, külön is kiemelve a kiskereskedelmet érintő fogyasztóvédelmi szabályokat, a vásárlók tájékoztatását, a fiatalkorúak védelmét előíró jogszabályok rendelkezéseit.

 

A COOP Csoport vállalkozásai bizalommal fordulhatnak az NFH-hoz szakmai kérdésekkel, a fogyasztóvédelemről szóló rendelkezések gyakorlati alkalmazása során felmerülő problémáikkal. Ezeket az NFH honlapján (www.nfh.hu) is feltehetik, valamint az ÁFEOSZ-COOP Szövetség felé is jelezhetik az afeosz@afeosz.hu e-mail címen, amelyet az ÁFEOSZ-COOP Szövetség az NFH felé továbbít, s a válaszokról a COOP Csoport valamennyi vállalkozását tájékoztatja.