Projektek

Az ÁFEOSZ-COOP Szövetség kapacitásfejlesztése a Dél-alföldi régióban – avagy Felkészült Érdekvédelem projekt

2014.06.23. 10:05:00

A projekt címe: Felkészült Érdekvédelem, ami kifejezi az ÁFEOSZ-COOP Szövetség célkitűzéseit az érdekképviseleti munkánk során. A szociális párbeszéd legfontosabb szereplői az érdekvédelmi szervek, amelyek segítik és képviselik tagságukat a munkaerő-piaci és munka világát érintő területeken. A munkáltatók részéről a jogkövető magatartás folyamatos alkalmazkodási kényszert jelent, amely elképzelhetetlen jól működő érdekképviseleti tevékenység nélkül.

A szociális párbeszéd és konzultáció ágazati és makroszintű fórumaiban, így a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsban (NGTT), a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumában (VKF) aktívan résztvevő országos érdekképviseletként elsődleges célunk, kapacitásunk megerősítése és fejlesztése, továbbá az együttműködések elősegítése. A projekt elősegíti, hogy hatékonyan és felkészülten képviseljük tagjainkat, megfelelően integráljuk véleményüket, javaslataikat a munkaügyi és szakpolitika alkotás folyamatába, döntéshozatali eljárásokba, segítve a helyes gyakorlatok terjedését. Cél a versenyképesség, áttételesen az egész ország termelékenységének növekedése.

 

A pályázat közvetlen célja a munkáltatók, munkavállalók és vállalkozók alkalmazkodóképességének és a jogtudatosságának elősegítése, ehhez az út az új munkajogi szabályozás alkalmazásának vizsgálatán, munkavállalói és vállalkozói ismeretek bővítésén, naprakész tudás és gyakorlati minták, iratok elérhetővé tételén és vállalkozói körben elengedhetetlen konzultációk, tanácsadások megszervezésén keresztül vezet.

 

A dél-alföldi régióban célunk, hogy az országos szervezeti központtól távolabbi, felzárkóztatásra szoruló területeken is megerősítsük tagszervezeteink humán erőforrását, bővítsük taglétszámunkat, és a tagság kompetenciáinak fejlesztése megvalósuljon.

 

Tekintse mega projekt keretében elkészült Tudástárat, amelyben hasznos tájékoztatókat és mintákat talál.