Projektek

GINOP-5.3.5-18-2020-00167 – A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban című projekt

2022. 06. 23. 16:01:00

2022. június 30-án zárul a GINOP-5.3.5-18-2020-00167 – A kiskereskedelmi szektor környezettudatosságának felmérése és növelése a konvergencia régiókban elnevezésű pályázat.

A projekt olyan, a kereskedelemben megvalósítható, környezettudatos, progresszív megoldások felvonultatását tervezte megvalósítani, amelyek hatékonyan hozzájárulnak a munkavállalók és a munkáltatók társadalmi felelősségvállalásának erősítéséhez, a munkaerőpiaci alkalmazkodóképességük fejlesztéséhez, és környezettudatos működésük felé való elmozdulásukhoz. A konzorciumi partnerek a projekt megvalósítása során elsősorban a konvergencia régiók feltérképezését tűzték ki célul, a pályázatokban meghatározott célcsoport a konvergencia régiók egészén élő, a kiskereskedelmi ágazatban működő vállalkozások, illetve munkavállalói kör.

A Logisztikai és Könnyűipari Dolgozók Szakszervezete (LKDSZ) által, az ÁFEOSZ-COOP Szövetséggel konzorciumban vezetett, 2021. július elsején indult projekt során a kiskereskedelmi ágazat munkavállalói és munkáltatói közreműködésével végzett, a zöld- és kék gazdaság, a környezetvédelem és a környezettudatosság témakörében feldolgozott kérdőívek és kutatási tevékenységek eredményei egy Tanulmányban kerültek összefoglalásra, mely a projekt honlapján a www.zoldkereskedelem.hu oldalon a "Kutatás, tanulmányok" menüpont alatt, vagy közvetlenül a https://zoldkereskedelem.hu/tanulmany.html linken található meg.

A projekt részeként az elkészült elemző Tanulmány alapján felmérésre került egy ágazati munkáltató, akinél a lehetséges, a tanulmány alapján tett javaslatok bevezetése került megvizsgálásra. A kísérleti (pilot) projektről és annak eredményeiről, tapasztalatairól szintén összegző tanulmány készült, mely a www.zoldkereskedelem.hu oldalon a „Programok” menüpont „Pilot” aloldalán található.

Az Európai Unió támogatásával megvalósuló projekt támogatási összege 49.749.000 Ft, melynek támogatási mértéke 100 %.